Zašto postoji bol u srcu ili nogama u vaskularnoj okluziji
​​​
Aorta, e cila del nga zemra për të shpërndarë gjakun e pastër në trup, i jep degët e saj trurit dhe krahëve, dhe më pas vazhdon poshtë duke dhënë shumë degë, palcën kurrizore, mëlçinë, shpretkën, veshkat, zorrët, përkatësisht, të ushqyera nga aorta. Aorta, e cila ndahet në dy degë të mëdha si arteriet iliake të djathta dhe të majta në bark, është shumë e prirur për aterosklerozë duke filluar nga kjo pikë e ndarjes dhe duke u shtrirë deri në këmbë. Kur shtrëngimet kthehen në pengesa me kalimin e kohës, dhimbja dhe pamundësia për të funksionuar në organin që nuk mund të ushqehet janë shumë të zakonshme. Gjetja kryesore në këmbë është dhimbja. Sepse kur gjaku nuk shkon oksigjeni nuk mund të shkojë te këmbët.Normalisht energjia në trup merret nëpërmjet oksigjenit. Ne e quajmë frymëmarrje aerobike, por në mungesë të oksigjenit, qelizat përdorin rrugë rezervë të energjisë, këto rrugë nuk përdorin oksigjen për të prodhuar energji, por kjo ka një kosto, që është akumulimi i produkteve të mbeturinave. Acidi laktik grumbullohet në trup, ashtu si prushi i një sobë me qymyr. Acidi laktik është acid në emër, shkakton dëme kur grumbullohet si çdo acid dhe këtë dëm e ndjejmë si dhimbje në trupin tonë, nëse kjo dhimbje është në zemër quhet angina pectoris, nëse është në këmbë është i quajtur kladucatio intermittan. Dhimbja zgjat derisa acidi laktik të hiqet nga zona. Për këtë arsye, pas ecjes së një metri të caktuar në venën e këmbës, zakonisht shfaqet dhimbja në pulpë, pacientët ndalojnë, pushojnë dhe ecin përsëri kur dhimbja qetësohet.Kjo dembelizëm dhe karakter pushimi i dhimbjes bën që pacientët të lëvizin në rrugë. sikur po shikojnë një vitrinë, ndaj njihet si sëmundja kladucatio intermittand dritare në popull.është emërtuar. Nëse nuk trajtohet, me kalimin e kohës, do të ketë dhimbje në pushim në këmbë dhe do të fillojnë plagë të vogla, këto plagë gradualisht do të rriten dhe do të kthehen në gangrenë, e cila mund të çojë në humbje të ekstremiteteve, paaftësi dhe vdekje.
mund të rezultojë në lëndime dhe vdekje.