NewsDetail
Çfarë është kanceri i mushkërive? Cilat janë simptomat? 6/7/2022

​Kanceri i mushkërive është formimi i një mase (tumori) në mushkëri nga qelizat që janë strukturisht ind normal të mushkërive që shumohen nga nevoja dhe kontrolli. 

Edhe pse shkaku i kancerit të mushkërive njihet si përdorimi i duhanit dhe produkteve të duhanit, ndotja e mjedisit dhe faktorët gjenetikë janë gjithashtu ndër shkaktarët e sëmundjes.

rrjedhën e sëmundjes,
Kollë e thatë që zgjat për një kohë të gjatë,
Humbje e papritur dhe ekstreme në peshë,
heshtje e zërit,
Vështirësi në gëlltitje
Ënjtje e pazakontë e qafës dhe fytyrës
Episodet e përsëritura të pneumonisë, bronkitit dhe faringjitit,
pështymë e përgjakshme,
Ndërsa dhimbjet e forta në trup manifestohen si lodhje dhe dobësi, në disa raste ajo përparon pa asnjë simptomë.

 ​

Çfarë është kanceri i mushkërive? Cilat janë simptomat?